FODRÁSZAT KOZMETIKA 3D MŰSZEMPILLA MŰKÖRÖMÉPÍTÉS PEDIKÜR MANIKÜR MASSZÁZS SÓFÜRDŐ SÓSZOBA
Angie Szépségszalon
Pedikür

A lábad miért ne érdemelné meg a törődést?

Egész testünk a talpunkra nehezedik. A súlyfelesleg, álló foglalkozás, nem megfelelő lábbeli, fokozza a lábfej megpróbáltatásait, ami idővel ízületi, lábboltozati rendellenességhez vezet. Megjelenik a lúdtalp, a harántsüllyedés, a bütyök, a kalapácsujj és a bőrkeményedés. A láb fokozott törődést igényel, ezért nem elhanyagolható alkalmankénti, pedikűrös által végzett kezelése, kényeztetése. A szakszerűen ápolt láb védettebb a vírusos, bakteriális és gombás fertőzéssel szemben. Nem lesz benőtt köröm, elkerülhetők a tyúkszemek, a bőrkeményedések és a statikai rendellenességek. Érdemes törődni vele!

Pedikűrözést kizáró okok

 • ortopédiai betegségek gyulladt állapotai
 • gennyes bőrbetegségek a végtagokon
 • allergiás folyamatok a végtagokon
 • artériás fekély
 • visszeres fekély
 • nagy kiterjedésű gombás fertőzés a bőrön
 • körömágygyulladás
 • jó és rosszindulatú szövetszaporulat
 • lázas állapot
 • drog és alkohol okozta befolyásoltság
 • HIV , hepatitisz fertőzés

  Kérem Önöket, tájékoztassanak, ha a fenti állapotokon kívül fennállnak az alábbi körülmények:
 • a beteg véralvadásgátlót szed
 • cukorbeteg
 • érbetegségbe
 • magas vérnyomásban szenved
 • artériás, vénás keringési rendellenesség áll fenn
 • fertőző betegségben szenved
 • epilepsziás
 • daganatos betegségben szenved
 • legyengült az immunrendszere

  A láb ortopédiai elváltozásai

  Bokasüllyedés
  Akkor alakul ki, amikor a hosszboltozat süllyed le, ekkor elsősorban a láb belső éle kerül közelebb a talajhoz. A hosszboltozat süllyedését az izmok alkati gyengesége, foglalkozási túlterhelés, mozgásszegény életmód, hirtelen növés, elhízás, vagy terhesség okozhatja.
  Sarkantyú
  Sarkantyú, más néven sarokcsonti tüske. Gyakori, fájdalmas panaszokat okozó elváltozás, a sarokcsonton jelentkező csontkinövés. Nagyon fájdalmas, a beteg minden lépésnél úgy érzi, mintha szögbe lépne. A betegség lényege a sarokcsont csonthártyájának gyulladása, tehát a "tüske" képződése a betegségnek nem oka, hanem következménye, így annak eltávolítása általában nem szükséges.
  Bütyök
  Az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, és súlyosabb deformitással jár. Az I-es ujj lábközépcsontja kifelé hajlik, eltávolodik a II-es ujj lábközépcsontjától, legyezőszerűen kiszélesedik az előláb, a sarokcsont kifelé dől. Az öregujj fokozatosan oldalirányban elhajlik.
  Tyúkszem
  A tyúkszem a láb egyik leggyakoribb elváltozása, mely elsősorban a hölgyeknél jellemző. A tyúkszem a hám megvastagodása, mely védi a csontot az ismétlődő mechanikai nyomás és dörzsölés ellen. A megvastagodott hám a bőr alatt egy kúp alakú magban végződik, amely nyomja az idegvégződéseket és kínzó fájdalmat okoz. Két fajtája gyakori, a lágy tyúkszem és a kemény tyúkszem. A lágy tyúkszem általában az ujjak között alakul ki, melynek okozója a szűk cipő általi állandó dörzsölődés, súrlódás. A kemény tyúkszemet a láb statikai problémára okozza. Elsősorban a talpi részen fordul. Mindkét típus komoly fájdalommal járhat.
  Lúdtalp
  Lúdtalpnak nevezzük, amikor a harántboltozat lesüllyed. Ha a láb boltozatát tartó szalagrendszer túlzott terhelésnek van kitéve, megnyúlik, "kifárad", nem tudja tovább ellátni feladatát, ezért lesüllyed és megszűnik a lábboltozat belső íve. A lúdtalp kísérő tünetei lehetnek a lábközépcsontok fájdalmán kívül, a lábszáron elöl, hátul, majd térdben, csípőben, deréktájon érződő fájdalom. A deformálódott láb bőrgyógyászati tüneteket is okoz: a kóros nyomáspontok alatt bőrkeményedés jön létre, a láb fokozottan izzad.
  Kalapácsujj, karomujj
  A rövid és keskeny divatcipők, illetve a magas sarok következtében az ujjak torlódnak, meggörbülnek. Bőrkeményedés, tyúkszem alakul ki.
  Metatarsalgia
  Az előláb gyulladásos, fájdalmas betegsége. A hárompontos támaszkodás megszűnésével a védelmet biztosító zsírpárna elvékonyodik, a lábközépcsontok fejecsei a talaj felé nyomódnak, érzékennyé válnak. Bőrkeményedés, tyúkszem alakulhat ki, ami további fájdalmat okozhat. Tanács: megfelelő talpbetét viselése.

  A köröm betegségei


  Körömgomba
  A hátsó körömredőt érintő károsodások a mátrixot könnyen károsítják. A felső részt érő károsodások a körömlemez felületét, míg az alsó részt érők a teljes körömlemezt érintik. Csaknem az összes körömbetegség a mátrix károsításával alakul ki. Ez alól a gombák ill. kémiai anyagok jelentenek kivételt, amelyek képesek a körömlemez közvetlen károsítására is. Igen nagyszámú körömbetegség létezik, ezek a köröm egy vagy több részét érintik.
  Benőtt köröm
  A benőtt köröm okai között leggyakrabban a láb boltozatainak süllyedése miatt az "összetorlódó" ujjak egymásra kifejtett nyomása, szűk cipő, valamint a nem megfelelő körömvágás szerepel. A pedikűrös szakember nagy körültekintéssel eltávolíthatja a gyulladás és fertőzésmentes benőtt körömsarkat. Vírus okozta fertőzések a lábon
  Szemölcs
  Gyermekeken fordul elő leggyakrabban. Törölköző ill. egyéb környezeti tárgy révén is terjedhet. A fertőzés nagyobb valószínűséggel terjed tovább az adott betegen, mint ahogy mást fertőz. Eltávolításuk több ok miatt lehet indokolt: fertőz, esztétikai ok, fájdalom, munkavégzésnél zavaró lehet.
  Közönséges szemölcs
  Gyerekeken gyakoribb, főleg a kézen fordul elő. Barna vagy piszkosbarna színű, elszarusodott, szurkált felszínű, néhány mm átmérőjű, a bőr felszínéből kiemelkedő, panaszt ritkán okozó csomó. Az esetek egy részében számos szemölcs jelenik meg.
  Talpi szemölcs
  A lábfejen, lábujjakon, de főleg a talpon különböző nagyságú, a terhelés miatt jellemzően a bőrbe besüppedő piszkosbarna, gyakran fájdalmas csomók.
  Uszodaszemölcs
  Emberről emberre terjedő Pox vírus okozza, de pl. uszodavíz is közvetítheti a fertőzést. A lappangási idő itt is több hónap. Gyerekeken és fiatal nőkön fordul elő. A fertőződés után saját magát, főleg vakarózással fertőzi tovább a gyermek, felnőttekben borotválkozással könnyen továbbvihető. A leggyakrabban fertőzött területek: comb, alhas, felkarok hajlító felszíne, arc. Szemölcsökről lévén szó, minden ilyen esetben bőrgyógyász, sebész szakorvos felkeresését javaslom.

  Benőtt köröm kezelése

  B/S Spange Télen a szűk zárt cipő csizma viselése gyakran ront a körömbenövéssel szenvedők állapotán. Akinek volt, az már tudja, milyen fájdalmas tud lenni és kezelés híján begyullad, elfertőződik, megduzzad az egész lábujj. Nekik jelenthet akár végleges gyógyulást a körömszabályozó pánt, a B/S Spange felhelyezése. A B/S Spange egy gyors, hatékony és fájdalommentes körömszabályzó. A körömszabályozás a fogszabályozás elvén működik, ebben az esetben a körömsejtek növekedési irányát változtatja meg. Feszítő hatást gyakorol, ezáltal megemeli a körömlemezt és nem engedi befelé nőni. Egy speciális műanyag pánt melyet a körömlemezre kell ragasztani. Erős, szinte mindenkinél alkalmazható, fájdalommentes, nincs fertőzési lehetőség, nyáron alig látszik, lakkozható, zselé lakkal és zselével is bevonható.

  A felhelyezés menete:
 • a köröm előkészítése, zsírtalanítása, fertőtlenítése
 • pánt felragasztása a megfelelő helyre
 • a köröm bevonása egy speciális körömjavító géllel A kezelést, ha szükséges 6-8 múlva megismételjük.

  A spange eljárást kizáró okok lehetnek:
 • kanál köröm
 • részleges köröm növekedés, vagy a köröm növekedés teljes hiánya
 • ha elemelkedik a köröm a körömágytól
 • kiterjedt körömgombásodás

  Fontos!

  Diabéteszes betegeknek szükséges a spange felhelyezése előtt a kezelőorvos tanácsát kikérnie.
 • Gombás köröm kezelése
 • Körömprotézis készítése, hiányzó körömrészek pótlása
 • Tyúkszem kiemelése, kezelése
 • Talpi szemölcsök feltárása
 • Bőrelváltozások kezelése, mint rendellenes elszarusodás, repedések
 • Diabeteszes láb kímélő kezelése

  Gombás köröm kezelése

  A körömlemez gombás megbetegedése eleinte nem okoz kellemetlen tüneteket. A körömgombát fonalas, penész vagy sarjadzó gombák okozzák és rendszerint ezek, a lábujjak között (esetleg évek óta) megtelepedett kórokozók betegítik meg a körömlemezt is. Először egy-két körmön jelentkezik a betegség, majd a szabad szél felöl a többi köröm is befertőződik. A gombás köröm legtöbbször fájdalmatlan, vagy enyhe tünetekkel mutatkozik, a betegek többsége esztétikai problémaként kezeli. A gombás köröm fénytelen, megvastagodik, letöredezik, alatta sárgás, morzsalékos szarumassza halmozódik fel. A kiterjedt fertőzés sok betegnél jelentősen rontja az élet minőségét: nehéz járás, kellemetlen érzés, fájdalom, cipővásárlási nehézségek és szégyenérzet léphet fel a körmök kinézete miatt. A lábkörmök gombás fertőzése másodlagos bakteriális fertőzésekre is hajlamosít, a köröm torzulása pedig a körömágyat károsíthatja.

  A körömgombásodás leggyakoribb - a szabad körömszél felöl a körömágy felé terjedő formájának kezelése:
  Aa gombás körömrész eltávolítása, a köröm előkészítése -tisztítás, zsírtalanítás -körömjavító géllel bevonjuk a körmöt. A Gehwol körömjavító gélt kifejezetten a sérült, rideg, törött lábkörmök kezelésére és a beteg lábkörmök újra felépítésére fejlesztették ki. Egy igen rugalmas körömbevonatot és kiegészítést képez, amely feszültségmentesen tapad és a természetes körömhöz tökéletesen, esztétikusan illeszkedik. A körömjavító gélt öntapadós és semmiféle speciális ragasztóanyagot nem igényel. A kialakított felületre körömlakk is felvihető. Az utána növő új körmöt egy gombaellenes adalékanyag védi meg a gombásodástól. A körömnövekedés ösztönzésére és a természetes védekezés támogatására ajánlatos a Gehwol med Köröm- és bőrvédő olaj alkalmazása naponta 2-szer. A kezelést, ha szükséges 6-8 hét múlva megismételjük.

 • ANGIE SZÉPSÉGSZALON * 2800 TATABÁNYA, Győri út 8. Fsz./2. * e-mail info@angienails.hu