FODRÁSZAT KOZMETIKA 3D MŰSZEMPILLA MŰKÖRÖMÉPÍTÉS PEDIKÜR MANIKÜR MASSZÁZS SÓFÜRDŐ SÓSZOBA
Angie Szépségszalon
Sófürdő

Méregtelenítő sófürdő

Egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos léböjt kúra tisztító erejének!

A sófürdő koncentrációja minimum 1%-os legyen. Egy normál nagyságú fürdőkádnál (kb. 100 l) szükség van legalább 1kg kristálysóra. Minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb a méregtelenítő hatás. A kristálysót tegyük a fürdőkádba és engedjünk rá kevés forró vizet. Ha a só feloldódott, engedjük tele a fürdőkádat. A víz hőmérsékletét állítsuk be pontosan 37°C-ra. (Mivel ez megegyezik a testhőmérséklettel, a víz nem fog kihűlni a fürdés ideje alatt, és a testünknek sem kell energiát pazarolnia a hőkiegyenlítésre.) Ne használjunk se fürdőhabot, se szappant. A fürdés időtartama legalább 20-30 perc legyen. A fürdés után ne öblítsük le testünket, csak itassuk le a vizet. Ezután pihenjünk fél órát. A sófürdőtől a bőr nem szárad ki, mert a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz. Ezáltal a bőr természetes védőrétege megmarad.

Alkalmazása

Salaktalanítás: Bőrpanaszok (száraz, ill. zsíros bőr)
Méregtelenítés: Stressz
Homeosztázis aktiválása: Kimerültség
Neurodermatitisz: Alvás zavarok
Pikkelysömör, psoriasis: Túl savasodás

Fontos!

Szív és keringési panaszok esetén legyen valaki a közelben, aki a fürdő alatt figyel a betegre! Nyílt sebeknél 1%-os oldattal kezdjünk.

Bőrápolás

Sóoldattal való arcápolás szabályozza a bőr pH egyensúlyát. A 26%-os sóoldattal benedvesített vattapamaccsal mossuk le az arcunkat. Hagyjuk megszáradni, majd száradás után töröljük át bőrünket egy száraz törölközővel. Így eltávolítjuk a bőrön maradt sószemcséket, amivel egyúttal tökéletesen le is radírozzuk a bőrt. Használjuk a sóoldatot a napi arcápolásra is, arckrém helyett.

Alkalmazási területek

  • pattanásos, gyulladt bőr (kezeljük a gyulladt részeket eleinte reggel-este, később naponta 1x. A gyulladás megszűnése után célszerű szinten tartás végett hetente 1 x. Tisztítja és összehúzza a pórusokat, megszünteti a túlzsírosodást, megkadályozza a fertőzést okozó baktériumok elszaporodását) a bőr természetes Ph értékének beállítása (akár zsíros, akár száraz a bőrünk, néhány alkalom után már érezhetjük a jótékony változást). Eleinte használjuk naponta, majd a helyzet javulásával 2-3 naponta, később pedig a szinten tartáshoz hetente 1x. A kezelés alatt ne használjunk arckrémeket, hogy a bőrünk magától rátaláljon a természetes egyensúlyra!
  • herpesz (amint megjelenik az első bizsergő érzés, kezdjük el kezelni a területet sószappannal minél gyakrabban, egészen a tünetek teljes megszünéséig. Ha minden alkalommal sóval kezeljük a herpeszt, idővel egyre enyhébb lefolyású lesz a folyamat, szerencsés esetben pedig teljesen meg is szűnhet az állandó kiújulás)
  • dezodor (A nedves sószappannal tisztálkodás után dörzsöljük be hónaljunkat és hagyjuk megszáradni. Megakadályozza a kellemetlen testszagot okozó baktériumok elszaporodását a verejtékben. Fontos! A sószappan mellé ne használjunk dezodort!)
  • borotválkozás után, fertőtlenítés, pórusösszehúzás céljából
  • csípések kezelése (fertőtlenít, csökkenti a gyulladást)
  • szemölcs (a sóoldattal benedvesített vattapamacsot rögzítsük a felületre)

  • ANGIE SZÉPSÉGSZALON * 2800 TATABÁNYA, Győri út 8. Fsz./2. * e-mail info@angienails.hu